Μεγάλη άσκηση της πυροσβεστικής ΟινοφύτωνΣήμερα στην Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων με τη κωδική ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2013″.
Η άσκηση έλαβε χώρα στις αποθήκες διεθνούς εμπορίου ELTON Α.Ε.Β.Ε και το σενάριο είχε να κάνει με διαρροή και ανάφλεξη επικίνδυνων χημικών ουσιών καθώς και εγκλωβισμό ατόμου στο χώρο των αποθηκών.Το βασικό στάδιο της άσκησης προέβλεπε προσέγγιση στο χώρο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καταστολή αυτής.
Παράλληλα ομάδα πυροσβεστών με ειδικές στολές χημικής προστασίας,εντοπίζει τον εγκλωβισμένο εργάτη των αποθηκών και με φορείο τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να το παραλάβει ασθενοφόρο έτσι ώστε να διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Σκοπός της όλης επιχείρησης είναι στα πραγματικά συμβάντα να υπάρχει η δυνατότερη καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων σε τέτοιους είδους καταστάσεις.

Συντονιστής ήταν ο Υποπυραγός Βλαχογιάννης Αλέξανδρος,ενώ την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Aρχιπύραρχος Αθανάσιος Λέκκας,καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των άλλων εμπλεκομένων Αρχών.


http://viotianet.gr/?p=8274

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας